BHV Cursus

BHV staat voor ‘bedrijfshulpverlening’ en is om bij calamiteiten en in andere situaties waarin (medische) hulp is geboden, levensreddende handelingen uit te voeren, alsmede het verzorgen en zorg dragen voor onder andere brandbestrijding en het veilig evacueren van het pand.
In de ARBOwet is bepaalt dat binnen organisaties tenminste één en soms meer BHV’ers aanwezig dienen te zijn. Middels het volgen van een BHV-cursus worden zij opgeleid tot gecertificeerde bedrijfshulpverlener en beschikken zij over alle benodigde kennis en vaardigheden om de handelingen die onder BHV vallen uit te voeren.

De ARBOwet bepaalt dat er binnen organisaties minimaal één en soms meer BHV’ers aanwezig moeten zijn. Deze BHV’ers zijn afkomstig uit de eigen organisatie. Middels het volgen van een BHV-cursus worden zij opgeleid tot gecertificeerd bedrijfshulpverlener en beschikken zij over alle benodigde kennis en vaardigheden om de handelingen die onder BHV vallen uit te voeren.

Ook tijdens de Covid-19 pandemie kunt u bij ons veilig een BHV cursus volgen.

Een BHV cursus kan levens redden. Cursisten leren niet alleen EHBO toepassen, maar ook levensreddend handelen, branden blussen en evacueren. Bedrijfshulpverleners zorgen ervoor dat er bij calamiteiten zo adequaat mogelijk wordt gehandeld. Zij kunnen levensreddende handelingen uitvoeren, collega’s instrueren en ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Zij zijn de mensen waarop medewerkers vertrouwen bij ongelukken, noodgevallen en andere gevaarlijke situaties en calamiteiten.

BHV cursus aanbod

Wij van MediHearts bieden een aantal soorten BHV cursussen aan.

Een BHV cursus behandelt alle verplichte onderdelen voor het verkrijgen van het BHV-certificaat. Het BHV cursus aanbod bestaat zowel uit theorie als praktijk. Kennis die wordt opgedaan wordt direct toegepast en geoefend. In een enkele dag wordt de BHV’er in opleiding de BHV basis bijgebracht. Wordt de cursus succesvol afgerond, dan ontvangt de cursist het officiële BHV-certificaat. Het volgen van een BHV-cursus is de enige manier om gecertificeerd BHV’er te worden.

Deze cursussen voldoen aan diverse kwaliteitsnormen en bevatten een BHV certificaat. Dit certificaat is nodig om aan te tonen dat er binnen de organisatie een gekwalificeerde en erkende bedrijfshulpverlener aanwezig is.

Het BHV-certificaat is een jaar lang geldig. De ARBOwet verplicht dat er te allen tijde ten minste één BHV’er in de organisatie aanwezig dient te zijn. Verloopt het certificaat, dan kan de medewerker middels een BHV herhalingscursus opnieuw het certificaat behalen. Tijdens de BHV herhalingscursus komt de basis van BHV weer voorbij. Dit is belangrijk, want op deze manier blijft kennis actueel en wordt ervoor gezorgd dat de BHV’er aangeleerde technieken en handelingen jaarlijks oefent. Tijdens de BHV herhaling is er ook aandacht voor eventuele nieuwe technieken en handelingen.

Naast een basiscursus en herhalingscursus BHV bestaat het aanbod ook uit het organiseren van cursussen in groepsverband en op eigen locatie.

BHV cursus inhoud

De BHV cursus inhoud bestaat uit een aantal vaste onderdelen, die gezamenlijk het gehele BHV-programma beslaan. De onderdelen zijn: EHBO, brand en ontruiming (waarbij de focus ligt op het bestrijden van een beginnende brand), levensreddend handelen, reanimatie met AED (tijdens de cursus wordt de AED betekenis uitgelegd en leert de cursist hoe een AED gebruikt moet worden) en evacuatie van het pand. De BHV cursus inhoud gaat dus verder dan enkel EHBO. Dit maakt hier wel onderdeel van uit, maar een gecertificeerde EHBO’er is dus nog geen gecertificeerde BHV’er.

Wanneer is BHV wettelijk verplicht?

Veel organisaties vragen zich af: wanneer is BHV verplicht? Het antwoord is eenvoudig: BHV is voor elke werkgever verplicht. Middels de ARBOwet is BHV verplicht. Elke organisatie dient dus minimaal één BHV’er te hebben. Afhankelijk van de grootte van de organisatie, de sector en de risico’s kunnen meerdere BHV’ers verplicht zijn.

Ook BHV herhaling is verplicht. Wanneer er in de organisatie één BHV’er aanwezig is, zal deze na een jaar een BHV herhalingscursus moeten volgen. Doet deze werknemer dit niet, dan zal er een andere werknemer tot bedrijfshulpverlener moeten worden opgeleid. De minimale aanwezigheid van één bedrijfshulpverlener is immers verplicht gesteld door de ARBOwet.

 

  • De BHV basiscursus kost €175,- per persoon
  • De BHV herhalingscursus € 125,- per persoon
  • De kosten van de BHV cursus voor groepen bedragen vanaf € 645,- euro

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.

BHV kosten

De kosten voor een BHV cursus zijn afhankelijk van het aantal personen die de cursus dienen te halen. Het is mogelijk per individu aan te melden, maar ook het organiseren van een groepscursus behoort tot de mogelijkheden. Dit kan op eigen locatie.

Basiscursus:

Doelgroep Een ieder die op de juiste wijze BHV wil verlenen.
Toelatingseisen Geen vooropleiding nodig
Examen Geen
Diploma BHV Certificaat
Cursusduur Halve dag, hele dag of 2 dagen (in overleg)
Cursusgeld vanaf € 175,00 p.p. inclusief lesmateriaal, oefenmateriaal en certificering (eventueel inclusief lunch, vraag naar de mogelijkheden).
Geldigheid Het BHV Certificaat lijft alleen geldig als u jaarlijks een herhalingscursus volgt

 

Herhalingscursus:

Doelgroep Een ieder die op de juiste wijze zijn BHV kennis wel verlengen.
Toelatingseisen BHV Certificaat
Examen Geen
Diploma BHV Certificaat verlenging
Cursusduur  Halve dag, hele dag of 2 dagen (in overleg)
Cursusgeld vanaf € 175,00 p.p. inclusief lesmateriaal, oefenmateriaal en certificering (eventueel inclusief lunch, vraag naar de mogelijkheden).
Geldigheid Het BHV Certificaat lijft alleen geldig als u jaarlijks een herhalingscursus volgt

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.

 

Neem voor meer informatie contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden.

X