Basiscursus Reanimatie & AED

In het formulier hieronder kunt u zich aanmelden voor de Basiscursus Reanimatie & AED. In een aantal uur leert u hoe u moet handelen tijdens een noodsituatie.

Kosten

De Basiscursus Reanimatie & AED kost €35.- per persoon, exclusief BTW.

Dit is inclusief het volgende:

  • Cursusboek
  • Cursusmaterialen 
  • Certificaat Nederlandse Hartstichting
  • Koffie en thee

Wilt u meer dan één cursist opgeven? Dan kunt u het beste een offerte op maat aanvragen. Wij kijken dan samen met u naar een passende cursus. Dit kan op eigen locatie gegeven worden.

OFFERTE

Als u een circulatiestilstand krijgt, bijvoorbeeld een hartstilstand, kunnen zorgverleners of mensen in uw omgeving proberen uw hart en ademhaling weer op gang te krijgen. Dat noemen we reanimatie.

 

Een leven hoeft niet te stoppen bij een hartstilstand!

In Nederland worden elke week zo’n driehonderd mensen buiten het ziekenhuis door een hartstilstand getroffen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis. Snelle en doeltreffende hulp zijn van levensbelang want de eerste zes minuten zijn cruciaal. Slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers overleeft. Door het slachtoffer onmiddellijk te reanimeren en te defibrilleren (gebruik van de Automatische Externe Defibrillator) kan dit percentage worden verhoogd naar maar liefst 50 tot 70 procent. Dit betekend dat elke week 100 tot 150 mensen extra gered kunnen worden ! Zorg dat u niet hulpeloos hoeft toe te kijken als uw partner, vader, moeder, buurman of vriend wordt getroffen door een hartstilstand.

Weet wat u moet doen!

De Reanimatie & AED cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

  • een hartstilstand herkennen
  • borstcompressies toepassen (hartmassage)
  • mond-op-mondbeademing geven
  • AED gebruiken.

De Reanimatie & AED cursus is niet verplicht. 

Voor de basiscursus Reanimatie & AED zijn er geen toelatingseisen.

De basiscursus Reanimatie & AED duurt 3-4 uur.

Wij als organisatie houden continue de voortgang van de cursisten bij en sturen hierin bij waar nodig. Daarom nemen wij gaan examens af.

Als de cursus met succes is afgerond ontvangen de cursisten een diploma van der Nederlandse Hartstichting.

Wanneer er in de organisatie één BHV’er aanwezig is, zal deze na een jaar een BHV herhalingscursus moeten volgen. Doet deze werknemer dit niet, dan zal er een andere werknemer tot bedrijfshulpverlener moeten worden opgeleid. De minimale aanwezigheid van één bedrijfshulpverlener is immers verplicht gesteld door de ARBOwet.

Helaas hebben we er op wat voor manier dan ook last van de huidige COVID-19 Pandemie. Wij als organisatie zullen de cursus veilig en werkzaam aanbieden. Hierin zullen wij de op dat moment geldende COVID-19 regels hanteren.


Cursus aanmelden

Hieronder kunt u het formulier invullen om zich aan te melden voor de cursus. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.