Herhalingscursus BHV

In het formulier hieronder kunt u zich aanmelden voor de Herhalingscursus BHV. Het is belangrijk om jaarlijks de herhalingscursus te volgen om uw certificaat geldig te houden.

Kosten

De Herhalingscursus BHV kost €125.- per persoon, exclusief BTW.

Dit is inclusief het volgende:

  • Cursusmaterialen (verbandmiddelen/brandblussers etc.)
  • Certificaat en pasje MediHearts
  • Koffie en thee

Wilt u meer dan één cursist opgeven? Dan kunt u het beste een offerte op maat aanvragen. Wij kijken dan samen met u naar een passende cursus. Dit kan op eigen locatie gegeven worden.

OFFERTE

BHV staat voor ‘bedrijfshulpverlening’ en is om bij calamiteiten en in andere situaties waarin (medische) hulp is geboden, levensreddende handelingen uit te voeren, alsmede het verzorgen en zorg dragen voor onder andere brandbestrijding en het veilig evacueren van het pand.

Een BHV cursus kan levens redden. Cursisten leren niet alleen EHBO toepassen, maar ook levensreddend handelen, branden blussen en evacueren. Bedrijfshulpverleners zorgen ervoor dat er bij calamiteiten zo adequaat mogelijk wordt gehandeld. Zij kunnen levensreddende handelingen uitvoeren, collega’s instrueren en ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Zij zijn de mensen waarop medewerkers vertrouwen bij ongelukken, noodgevallen en andere gevaarlijke situaties en calamiteiten.

De BHV cursus inhoud bestaat uit een aantal vaste onderdelen, die gezamenlijk het gehele BHV-programma beslaan. De onderdelen zijn: EHBO, brand en ontruiming (waarbij de focus ligt op het bestrijden van een beginnende brand), levensreddend handelen, reanimatie met AED (tijdens de cursus wordt de AED betekenis uitgelegd en leert de cursist hoe een AED gebruikt moet worden) en evacuatie van het pand. De BHV cursus inhoud gaat dus verder dan enkel EHBO. Dit maakt hier wel onderdeel van uit, maar een gecertificeerde EHBO’er is dus nog geen gecertificeerde BHV’er.

Veel organisaties vragen zich af: wanneer is BHV verplicht? Het antwoord is eenvoudig: BHV is voor elke werkgever verplicht. Middels de ARBOwet is BHV verplicht. Elke organisatie dient dus minimaal één BHV’er te hebben. Afhankelijk van de grootte van de organisatie, de sector en de risico’s kunnen meerdere BHV’ers verplicht zijn.

Ook BHV herhaling is verplicht. Wanneer er in de organisatie één BHV’er aanwezig is, zal deze na een jaar een BHV herhalingscursus moeten volgen. Doet deze werknemer dit niet, dan zal er een andere werknemer tot bedrijfshulpverlener moeten worden opgeleid. De minimale aanwezigheid van één bedrijfshulpverlener is immers verplicht gesteld door de ARBOwet.

Voor de Herhalingscursus BHV is het vereist dat u al een Basis cursus heeft gevolgd.

De Herhalingscursus BHV duurt totaal 8 uur. Dit kan op 1 dag of 2 dagdelen gegeven worden.

Wij als organisatie houden continue de voortgang van de cursisten bij en sturen hierin bij waar nodig. Daarom nemen wij gaan examens af.

Als de cursus met succes is afgerond ontvangen de cursisten een BHV certificaat en pasje. 

Wanneer er in de organisatie één BHV’er aanwezig is, zal deze na een jaar een BHV herhalingscursus moeten volgen. Doet deze werknemer dit niet, dan zal er een andere werknemer tot bedrijfshulpverlener moeten worden opgeleid. De minimale aanwezigheid van één bedrijfshulpverlener is immers verplicht gesteld door de ARBOwet.

Helaas hebben we er op wat voor manier dan ook last van de huidige COVID-19 Pandemie. Wij als organisatie zullen de cursus veilig en werkzaam aanbieden. Hierin zullen wij de op dat moment geldende COVID-19 regels hanteren.


Cursus aanmelden

Hieronder kunt u het formulier invullen om zich aan te melden voor de cursus. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.