Oranje Kruis EHBO

EHBO Cursus

EHBO staat voor ‘Eerste hulp bij ongelukken’ en is om bij calamiteiten en in andere situaties waarin (medische) hulp is geboden, levensreddende handelingen uit te voeren.
Middels het volgen van een EHBO-cursus worden je opgeleid tot gecertificeerde EHBO’er en beschik je over alle benodigde kennis en vaardigheden om de handelingen die onder EHBO vallen uit te voeren.

De cursussen worden gegeven volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis en door instructeurs die gecertificeerd zijn door het Oranje Kruis, zodat kwaliteit gewaarborgd is. De cursussen bevatten zowel theorie als praktijk onderwerpen.

Ook tijdens de Covid-19 pandemie kunt u bij ons veilig een EHBO cursus volgen.

EHBO Cursusaanbod

Wij van MediHearts bieden een aantal soorten EHBO cursussen aan. Alle cursussen zijn met behulp van de zogenoemde LOTUS.  Deze LOTUS speelt ongevalssituaties na.

  • EHBO Basiscursus
  • EHBO Herhalingscursus

Een EHBO cursus behandelt alle verplichte onderdelen voor het verkrijgen van het EHBO-diploma. Het EHBO cursus aanbod bestaat zowel uit theorie als praktijk. Kennis die wordt opgedaan wordt direct toegepast en geoefend. In twee dag wordt de praktijk geoefend en toegepast. Opeenvolgend volgt een examen van het Oranje Kruis. Wordt het examen succesvol afgerond, dan ontvangt de cursist het officiële EHBO-diploma van het Oranje Kruis.

EHBO Herhaling

Het EHBO-diploma is twee jaar lang geldig. In de twee jaren dienen een aantal competenties behaalt te worden. Dit doen wij door jaarlijks een cursus te organiseren van 4 uren, zodat totaal aan de eis van 8 uur is voldaan.
Tijdens de EHBO herhalingscursus komt de basis van EHBO weer voorbij. Dit is belangrijk, want op deze manier blijft kennis actueel en wordt ervoor gezorgd dat de EHBO’er aangeleerde technieken en handelingen jaarlijks oefent. Tijdens de EHBO herhaling is er ook aandacht voor eventuele nieuwe technieken en handelingen.

EHBO kosten

De kosten voor een EHBO cursus zijn afhankelijk van het aantal personen die de cursus dienen te halen. Het is mogelijk per individu aan te melden, maar ook het organiseren van een groepscursus behoort tot de mogelijkheden. Dit kan op eigen locatie.

Basiscursus:

DoelgroepEen ieder die op de juiste wijze Eerste Hulp wil verlenen.
ToelatingseisenGeen vooropleiding nodig, minimale leeftijd bij aanvang examen is 16 jaar
ExamenOranje Kruis examen met een theoretisch- en een praktisch gedeelte
DiplomaOranje Kruis Diploma Eerste Hulp
CursusduurDrie lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur
Cursusgeld€ 200,00 p.p. inclusief lesmateriaal, oefenmateriaal, examengeld, certificering (eventueel inclusief lunch, vraag naar de mogelijkheden).
GeldigheidHet Oranje Kruis diploma Eerste Hulp blijft alleen geldig als u jaarlijks een herhalingscursus volgt

Herhalingscursus:

DoelgroepEen ieder die op de juiste wijze zijn Eerste Hulp diploma wilt verlengen
ToelatingseisenGeldig Oranje Kruis Diploma
Examen/
DiplomaVerlening Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp
Cursusduur Eén lesdag van 09.00 uur tot 17.00 uur of twee lesdagen van 4 uur (kan in de ochtend, middag of avond gegeven worden).
Cursusgeld€ 75,00 p.p. inclusief lesmateriaal, oefenmateriaal en certificering (eventueel inclusief lunch, vraag naar de mogelijkheden).
GeldigheidHet Oranje Kruis diploma Eerste Hulp blijft alleen geldig als u jaarlijks een herhalingscursus volgt

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw.

Neem voor meer informatie contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden.